Fostul jucător de tenis Ilie Năstase a fost testat, vineri dimineaţă, cu aparatul etilotest, după ce a fost oprit de poliţie la un control, aparatul indicând o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Surse judiciare au declarat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, că Ilie Năstase a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii i-au reţinut şi permisul de conducere fostului jucător de tenis pe o perioadă de trei luni. În plus, acesta a fost amendat cu 1.000 de lei pentru injurii adresate agenţilor.

Reprezentanții Brigăzii Rutiere a Capitalei au anunțat că, în jurul orei 4.45, pe Șoseaua Nordului, în zona ambasadei Chinei, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 72 de ani.

Potrivit sursei citate, era vorba de fostul jucător de tenis Ilie Năstase.

Întrucât se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, acestuia i s-a cerut să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care a devenit recalcitrant, a adresat injurii polițiștilor, motiv pentru care a fost încătușat și dus la sediul INML pentru recoltare de mostre biologice.

Ilie Năstase a refuzat să-i fie recoltate mostre biologice și a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere unde i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și pentru refuz de recoltare mostre biologice.