Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în anul şcolar 2017-2018, la nivelul judeţului Suceava au fost sesizate 73 deinfracţiuni, în creştere cu28 faţă de anul şcolar 2017-2018, majoritatea fiind comise în incinta unităţilor de învăţământ (64 infracţiuni) şi doar 9 în zona adiacentă acestora.

Din totalul sesizărilor, 53 de infracţiuni au fost comise în mediul urban şi 20 în mediul rural.

La comiterea acestor infracţiuni au participat ca autori 52 de elevi, 3 cadre didactice, 4 părinţi/tutori şi 6 din alte categorii, iar ca victime ale infracţiunilor 70 de persoane au fost din rândul elevilor, 3 din rândul cadrelor didactice şi 3 din alte categorii.

În structura infracţiunilor sesizate, primele 3 locuri le deţin faptele de loviri sau alte violenţe, cu44 defapte(respectiv 60,27%), urmate de cele 14 infracţiuni de vătămare corporală din culpă (19,17%) şi 9 de furt (12,32%).

În mediul urban s-au comis 53 de infracţiuni, respectiv: 32 de loviri sau alte violenţe,8 de vătămare corporală din culpă,7 de furt, 2 de distrugere, 1 de agresiune sexuală, 1 de tâlhărie, 1 de abuz în serviciu şi 1de purtare abuzivă.

În mediul rural s-au comis 20 deinfracţiuni, din care 12 de loviri sau alte violenţe, 6 de vătămare corporală din culpă şi 2 de furt.

La infracţiunile sesizate în unităţile de învăţământ, s-au întocmit analize de caz, stabilindu-se motivele şi împrejurările săvârşirii faptelor,  care au reliefat următoarele aspecte: infracţiunile de lovire şi alte violenţe sesizate au avut un caracter spontan, unele având drept cauză joaca elevilor (bruscări, loviri cu bulgări de zăpadă etc.), iar majoritatea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă s-au produs prin autoaccidentări, în timpul orelor de educaţie fizică sau în timpul recreaţiei.