Un echipaj de poliţie care a intervenit la un scandal la Pătrăuţi a fost atacat în timpul urmăririi unui suspect. La un moment dat, în maşina poliţiei, spre geamul şoferului, a fost aruncat un bolovan. Piatra a trecut prin geam, l-a lovit pe poliţist şi s-a oprit pe bordul autospecialei de poliţie.

Miercuri seară, poliţiştii au primit o sesizare privind faptul că un anume Emanuel Sabin B., în vârstă de 22 de ani, din comuna Pătrăuţi, a provocat scandal la domiciliu.

Un echipaj al Secţiei Rurale Dărmăneşti s-a deplasat în cartierul de romi Moldoveni din Pătrăuţi, de unde a venit reclamaţia. Pe drum, poliţiştii s-au intersectat cu un BMW înmatriculat în Marea Britanie, la volanul căruia l-au recunoscut pe tânărul de 22 de ani. Acesta este o veche cunoştinţă a poliţiştilor, care ştiau şi că nu are permis de conducere.

Când a văzut maşina de poliţie, suspectul a abandonat BMW-ul şi a luat-o la fugă pe jos, pe un drum neclasificat.

Poliţiştii au încercat să fugă după suspect, mai întâi pe jos, după care s-au întors la maşina de serviciu şi au plecat în căutarea lui.

La scurt timp, din întuneric a fost aruncată o piatră spre geamul portierei stânga faţă a autospecialei, spărgându-l şi lovindu-l uşor pe agentul care se afla la volan.

Tânărul în vârstă de 22 de ani nu a mai fost găsit de poliţişti, acesta reuşind să profite de întuneric.

Cazul a fost sesizat de poliţişti Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. În primă fază s-a deschis un dosar penal pentru infracţiunea de distrugere, iar pe parcursul cercetărilor urmează a se stabili dacă fapta ar putea fi încadrată şi la infracţiunea de ultraj faţă de poliţistul aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Ieri, polițiștii erau încă în plină anchetă, căutându-l pe tânărul care s-a aflat la volan și a fugit.

Acesta va fi pus sub acuzare, foarte probabil, și pentru infracțiunea de conducere fără permis.

Cercetările continuă, pentru a se stabili împrejurările exacte în care au fost comise faptele.