Municipiul Suceava a reînnoit „înfrățirea” cu orașul francez Laval – prefectura departamentului Mayenne, la opt ani de la semnarea primului act de colaborare între cele două unități administrative (2010).

Semnarea Parteneriatului de colaborare între Suceava și Laval a avut loc la finele săptămânii, între primarul Ion Lungu și primarul Françoise Zocchetto, acesta cuprinzând prevederi referitoare la acțiuni comune în domeniile economic, învățământ, cultură, turism, protecția mediului și administrație publică locală.

„După modelul Zonei metropolitane Laval am dezvoltat Zona metropolitană Suceava. În acești ani s-au derulat proiecte culturale, educaționale și sportive între cele două orașe.
Vrem să pregătim proiecte comune pentru Sezonul Cultural România-Franța, care debutează la Paris pe 28 noiembrie 2018.
Mulțumim autorităților locale din orașul Laval, în mod special domnului primar, pentru primirea călduroasă făcută și ospitalitatea de care au dat dovadă pe perioada șederii în orașul lor!”, a spus primarul Ion Lungu, care a menționat și de prezența la Laval, în zilele de 8 și 9 septembrie, a teatrului sucevean „Matei Vișniec”, invitat să susțină pe scena teatrului de acolo spectacolele - „Kebab” și „Pisici”.