Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza‟ Suceava derulează în perioada 01.09.2018 – 31.08.2020 proiectul „Dangers and opportunities of the Internet‟ din cadrul programului Erasmus +, KA2 - Cooperarea pentru inovare și schimbul de bune practici. Parteneriatele de schimb școlar. Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza‟ Suceava este coordonatorul acestui proiect european, având ca parteneri următoarele școli: Gurlek Nakipoglu Anadolu Lisesi din Turcia, IES Guadalpena din Spania, Staatliche Fach und Berufsoberschule Erlangen din Germania, Instituto Istruczione Superiore Giolitti Bellisario din Italia și IX Liceul Ogolnpksztalcace din Polonia.

Obiectivele proiectului sunt: Creșterea gradului de conștientizare cu 20% a pericolelor internetului până la sfârșitul proiectului; Instruirea cadrelor didactice din fiecare școală parteneră pentru utilizarea sigură a internetului până la sfârșitul proiectului; Dobândirea și aplicarea metodelor și strategiilor de combatere a efectelor negative ale navigării pe internet prin schimbul de bune practici de către un număr de profesori la sfârșitul proiectului; Instruirea unui număr de elevi de la fiecare școală parteneră în utilizarea în condiții de siguranță a internetului prin aplicarea metodelor și tehnicilor de combatere a efectelor lor negative până la sfârșitul proiectului.

Prima întâlnire se desfășoară la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza‟ Suceava în perioada 19 – 23 noiembrie 2018.

Proiectul va produce rezultate tangibile și intangibile. Rezultatele tangibile (lecții video, filme, postere, ghidul on-line al parcurilor bune), promovate și pe eTwinning, vor permite o difuzare mai largă a proiectului și în rândul școlilor la nivel local, național și chiar european. Acest lucru va contribui la răspândirea cunoștințelor privind cele mai bune practici. Pentru a asigura memoria proiectului și durabilitatea acestuia, partenerii au decis, de asemenea, să continue promovarea proiectului chiar și după finalizarea activităților proiectului. În acest fel, elevii, participanții la proiect vor deveni formatori pentru colegii lor în activități de învățare reciprocă organizate de conducătorii studenților din fiecare școală care a fost partener în cadrul proiectului. Pentru a se asigura că studenții sunt mai conștienți de pericolele cu care se confruntă atunci când folosesc internetul, școlile intenționează și să lanseze ateliere de lucru cu privire la orarele extrașcolare, care vor beneficia de experiența câștigată și de materialele produse (lecții video, filme și jocuri de rol). Aceste activități vor fi îndeplinite în special de profesorii care au participat la activitățile proiectului în timpul întâlnirilor locale ale cadrelor didactice.

A consemnat

echipa de proiect a Colegiului „Al. I. Cuza‟ Suceava