În contextul în care rezervele de sânge ale Centrului de Transfuzie Sanguină Suceava au scăzut considerabil, organizaţia studenţească “Clubul de Marketing”, din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), organizează o campanie de donare de sânge în rândul studenţilor.

Cei care doresc să doneze sânge sunt aşteptaţi la Centrul de Transfuzii din Suceava, în data de 28 noiembrie, de la ora 08:00. La final, participanţii la activitate vor avea posibilitatea să doneze bonurile valorice, acestea urmând să fie utilizate pentru achiziţionarea cadourilor de Crăciun pentru copii din centrele de plasament. 

Donatorii sunt rugaţi să respecte următoarele condiţii: vârsta cuprinsă între 18 şi 60 ani; greutate minimă: 60 kg; să nu fi avut sau să nu aibă una din următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, de tiroidă, anemie, gripă; să nu fi suferit în ultimele luni intervenţii chirurgicale; femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală; să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 24 de ore înaintea donării. Pentru ca donarea să se desfăşoare în condiţii optime se recomandă: odihnă suficientă în noaptea prealabilă donării; înainte de donare: alimentaţie uşoară, dar bogată în fier; se vor evita produsele bogate în grăsimi, prăjelile, fiind recomandate carnea slabă, peştele, cerealele, leguminoasele; să nu fumeze cu 2 ore înainte de donare; aport crescut de apă şi evitarea băuturilor care conţin cofeină.