Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava a anunţat că Ministerul de Finanţe a lansat o emisiune aniversară de titluri de stat către populaţie, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, a treia în cadrul programului Tezaur - ediţia Centenar. Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 1 leu, cu maturitate de 2 ani şi o rată de dobândă foarte avantajoasa de 4,5%, veniturile aferente fiind neimpozabile. Mai mult, după încheierea perioadei de subscriere, Ministerul Finanţelor Publice va organiza o tombola prin care 1.000 de investitori în această emisiune de titluri de stat vor fi selectaţi pentru a primi un bonus de dobândă în valoare de 5.000 de lei, care va fi acordat în perioada imediat următoare declarării câştigătorilor.

Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, inclusiv de cele care au participat şi la emisiunile anterioare. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune. Potrivit Finanţelor sucevene, în perioada 26 noiembrie – 14 decembrie a.c., titlurile pot fi achiziţionate prin unităţile operative ale Trezoreriei Statului si subunităţilor poştale din reţeaua Companiei Naţionale Poşta Română – SA. Astfel, în perioada 26 noiembrie – 14 decembrie 2018 titlurile pot fi achiziţionate de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului, iar între 26 noiembrie şi 13 decembrie 2018 titlurile se pot cumpăra prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română, din mediul urban, iar în perioada 26 noiembrie – 12 decembrie 2018 din mediul rural. Valoarea maximă a subscrierii pe fiecare investitor este de 200.000 de lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului şi de 200.000 de lei pentru subscrierile realizate prin subunităţile poştale din reţeaua CN ”Poşta Română” SA.

În perioada de subscriere investitorii au posibilitatea să solicite anularea sumei subscrise, depunând o cerere de anulare. După încheierea acesteia, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale prin care se atestă calitatea acestora de moştenitori.