Un tânăr în vârstă de 28 ani, din comuna Straja, recidivist, a fost prins şi încarcerat de poliţişti după o urmărire în trafic cu 200 km/h, sfârşită prin explozia unui pneu, şi reluată după câteva ore, pe jos, pe un câmp.  

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un echipaj al poliţiei rutiere a urmărit pe raza municipiului Suceava o maşină la volanul căreia, aveau să afle a două zi poliţiştii, se afla Dănuţ Ursulean, în vârstă de 28 ani, din comuna Straja, un client mai vechi al oamenilor legii. Acesta a reuşit să scape de urmăritori pe raza satului Dănila din comuna Dărmăneşti, dar, din cauza vitezei excesive, aproximativ 200 km/h, i-a explodat un pneu. Tânărul a abandonat autoturismul şi a fugit pe câmp.

Duminică, la ora 12.51, poliţiştii de la Dărmăneşti au fost sesizaţi despre un autoturism abandonat. Poliţiştii au identificat pe un drum neclasificat un autoturism marca Audi A8, cu volan pe partea dreaptă, fără numere de înmatriculare, de culoare gri, suspendat pe un cric, având lipsă roata dreapta faţă.

Poliţiştii au fost nevoiţi să plece la altă solicitare, iar când au revenit la maşina suspectă l-au văzut pe şoferul acesteia, care schimbase roata avariată şi care, la vederea echipajului de poliţie a întors maşina, deplasându-se spre DN2.

Poliţiştii au pornit semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei, însă conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, iar când a ajuns la intersecţia cu DN 2, a coborât din vehicul, a traversat drumul naţional şi a fugit pe jos pe câmp. Un agent de poliţie a coborât din autospecială şi a plecat pe câmp în urmărirea suspectului, iar celălalt agent a continuat urmărirea cu autospeciala pe un drum de câmp.

După aproximativ 600 metri, tânărul s-a supus somaţiilor şi s-a oprit, fiind reţinut.

În urma legitimării s-a stabilit faptul că acesta se numeşte Dănuţ Ursulean, în vârstă de 28 ani, din comuna Straja.

În urma interogării bazelor de date s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere, dreptul de a conduce autovehicule fiindu-i suspendat.

El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Acesta a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore în arestul IPJ Suceava.

Ursulean este recidivist, fiind liberat condiţionat în urmă cu aproximativ 8 luni de zile, anterior fiind condamnat în mai multe dosare penale, majoritatea la regimul rutier.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, se precizează în comunicatul poliţiei.