Un minor în vârstă de 17 ani, aflat la volanul unei autoutilitare, nu a oprit la semnalele oamenilor legii, care l-au urmărit şi l-au blocat după 300 de metri. Adolescentul era şi băut, iar cu el se afla şi cel care i-a dat să conducă autoutilitara.

Incidentul s-a petrecut joi, la ora 23.38. În timp ce acţiona pe str. Speranţei din  comuna Suceviţa, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a efectuat semnalul regulamentar de oprire unei autoutilitare, însă conducătorul auto nu s-a conformat şi a continuat deplasarea cu viteză mărită, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acesteia cu semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie în funcţiune, vehiculul fiind blocat după circa 300 de metri.

La volanul maşinii, poliţiştii l-au identificat pe un minor de 17 ani, localnic, care a declarat faptul că vehiculul i-a fost încredinţat de un bărbat de 35 de ani, din aceeaşi localitate, pasager în autoutilitară.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal, minorul de 17 ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar bărbatul de 35 de ani sub aspectul comiterii infracţiunii de ”încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştia că nu posedă permis de conducere”, se precizează în comunicatul poliţiei.