Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, susține introducerea unor criterii de performanţă în învăţământ, în funcţie de care se vor stabili salariile cadrelor didactice din sistemul preuniversitar.

Prezentă la Suceava cu prilejul Olimpiadei Naționale de Informatică (liceu), Andronescu a menționat că este de dorit ca și în ciclul preuniversitar să existe finanțare pe criterii de calitate.

„Din punctul meu de vedere ar fi foarte important și în ceea ce privește salarizarea profesorilor să avem o salarizare diferențiată. Pentru că cine muncește mai mult și are rezultate măsurabile, teoretic ar trebui și recompensat în mod corespunzător. Din păcate, în acest moment, Legea salarizării într-o foarte mică măsură, aproape deloc, ne permite acest lucru. Însă legea se poate schimba”, a menționat ministrul educației în cadrul unei conferințe de presă.

Nu este pentru prima dată când sunt aduse în discuție diferenţierea salariilor în învăţământ în funcţie de performanţe și finanțarea unităților în concordanță cu rezultatele lor, în detrimentul finanțării „per/ capita”.