Un echipaj de pompieri a intervenit la un incident mai puţin obişnuit. Prin 112 s-a reclamat sâmbătă noapte, la ora 22.51, izbucnirea unui incendiu la o maşină parcată str. Tipografiei din municipiul Suceava.

Cel care a apelat serviciul 112 a declarat că împreună cu un prieten a observat că în interiorul autoturismului iese fum, iar motorul mașinii era pornit, pe scaunul șoferului aflându-se un bărbat ce părea că doarme. Cei doi au încercat să deschidă portierele și au bătut în geam, însă bărbatul respectiv nu a reacționat. Un şofer care trecea cu maşina prin zonă a oprit şi a luat o piatră, cu care a spart geamul stânga spate, a deschis portierele și l-a scos pe bărbatul ce se afla la volan, moment în care acesta s-a trezit și a luat-o la fugă printre blocuri.

Poliţiştii au efectuat verificări cu privire la proprietarul autoturismului, fiind identificată o femeie care a declarat că mașina este condusă de soțul ei, de 36 ani, localnic, care se află la domiciliu sub influența băuturilor alcoolice, doarme și nu se poate comunica cu el.

De asemenea, aceasta a relatat că în cursul serii soțul ei a consumat băuturi alcoolice pe o terasă situată în apropiere de mașină, fapt confirmat și de către alți martori, nefiind prima dată când doarme în mașină.

Echipajul ISU prezent la fața locului a constatat faptul că nu există un incendiu, fiind vorba de o conductă de răcire spartă la motor, care a generat aburi în interiorul autoturismului, martorii crezând că este vorba de fum.

„Femeia a declarat că nu dorește să depună plângere cu privire la geamul spart, întrucât înțelege urgența pentru care s-a intervenit, verificările urmând a fi continuate”, au precizat poliţiştii.