UPDATE: Precizări ulterioare ale poliţiei arată că autoutilitara, în cabina căreia se aflau trei persoane, efectua o manevră de mers cu spatele, șoferul intenţionând să iasă din locul unde era parcat. În timp ce dădea cu spatele, autoutilitara a lovit bena autotrenului care transporta balast. Din impact, autoutilitara s-a deplasat în faţă şi a distrus luneta unui autoturism parcat.

Conform unuia dintre pasagerii din cabina autoutilitarei,

furgoneta a mers cu spatele mai puţin de jumătate de metru, înainte de a fi acroșată de autotren.

Traficul a fost blocat pe sensul de ieşire din municipiu aproximativ 30 de minute, dar rândul de mașini format se întindea de la intrarea din oraş dinspre Suceava. Autoutilitara a fost repusă pe roţi cu ajutorul unui camion forestier, pentru transportul buştenilor, dotat cu braţ hidraulic.

...

Scene greu de desluşit au putut fi văzute miercuri pe bulevardul 2 Grăniceri din Fălticeni, la ieşirea spre Roman, o autoutilitară fiind luată pe sus la propriu şi rămânând suspendată peste remorca unui vehicul greu. Din fericire nu a fost vorba de vreo tornadă, iar accidentul nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale.

Ulterior s-a stabilit că autoutilitara staţiona la marginea părţii carosabile şi a fost agăţată de un vehicul greu care circula pe sensul dinspre Suceava spre Roman. Autoutilitara care nu era încărcată a fost agăţată suficient cât să fie ridicată din partea din spate. Maşina a rămas doar cu „botul” pe asfalt, în timp ce partea din spate era suspendată. Cei doi bărbaţi care erau în cabina autoutilitarei au sărit din maşină, fără a fi răniţi.

La faţa locului au ajuns poliţişti, care au constatat că evenimentul este unul minor. Principala problemă a fost legată de blocarea traficului.