Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Frasin, că în scurt timp românii aflaţi la muncă în străinătate vor putea trimite bani în ţară, la familii, fără a mai plăti comisioane de transfer. Eugen Teodorovici a spus că acest lucru va fi posibil prin CEC Bank.

„Am discutat despre un mecanism de transfer mult mai facil al banilor pe care românii plecaţi în afară ţării vor să îi trimită în România pentru familii, copii, părinţi. Prin intermediul CEC Bank se va lansa, cât mai curând, un pachet de măsuri care să vizeze deschiderea de sucursale şi birouri în afara ţării, acolo unde sunt comunităţi importante de români”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a spus că dacă vor dori, românii plecaţi la muncă în străinătate îşi vor putea deschide conturi la această bancă, „într-un mod mult mai facil”, şi să transmită bani în ţară fără a mai plăti comisioane. „Este un lucru foarte important să nu mai plătească acele comisioane pe care le plătesc astăzi pentru a transfera sume de bani către ţară. Şi vor urma şi alte măsuri benefice aşteptate de românii din afara ţării”, a precizat Eugen Teodorovici. El a mai spus că birourile CEC din străinătate ar putea deveni realitate la finalul lunii mai – începutul lunii iunie 2019.