Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 4 Suceava au marcat Ziua Mediului printr-o serie de activități.

S-au prezentat materiale privind Ziua Mondială a Mediului și s-a desfășurat activitatea de încheiere a Proiectului E-Twinning „Nature Protectors”, derulat în perioada septembrie 2018 – iunie 2019. Elevi din clasa a II-a D au prezentat desene privind protejarea mediului, conținând mesaje pentru un mediu mai curat. Acestea vor fi componente ale unei broșuri – produs final al proiectului. Totodată, elevii au primit diplome de la coordonatorul proiectului E-Twinning.

La final, profesorul de geografie Bogdan Nistor a prezentat un exemplu de bune practici – Proiectul Educațional „Munții Apuseni – o oază de frumusețe autentică / Regatul înălțimii și al libertății”, excursie școlară cu elevi, desfășurată în mai – iunie 2019, în colaborare cu prof. Alina Nistor, de la Școala Gimnazială „Vasile Tomegea” Boroaia.

La activitate au participat: Cezar Asurdului – Agenția pentru Protecția Mediului, Bogdan Nistor – profesor geografie Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Ramona Întorsură – consilier școlar Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Mirela Mazilu – profesor învățământ primar Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava și coordonatorul proiectului E-Twinning la nivelul școlii. Activitatea a fost sprjinită de directoarea școlii - prof. Petronela Bobric și de consilier educativ - prof. Adriana Claudia Țuca.

Ziua Mondială a Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței „Ecologia Umană” de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al „Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite.

Programul de mediu al ONU încurajează națiile și popoarele să implementeze dimensiunea de mediu a dezvoltării durabile consecvent și să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor fără a compromite pe cea a generațiilor viitoare.

În fiecare an Ziua Mondială a Mediului este organizată în jurul unei teme din agenda UNEP, care are un caracter deosebit pentru mediu. Tema pentru anul 2019 tratează o problemă majoră și cu caracter mondial: – „Poluarea aerului”.