Un copil de 9 ani, din comuna Șcheia, a fost găsit fără viaţă în piscina din curtea casei. Groaznica descoperire a fost făcută marţi după-amiază.

Din cercetările făcute de poliţişti s-a stabilit că în jurul orei 16.30, minorul se scălda într-o piscină amenajată în curtea locuinței din comuna Șcheia, sat Sf. Ilie, împreună cu fratele său de 11 ani.

Părinții minorilor se aflau în locuință, iar la un moment dat mama a observat că băiatul de 9 ani este inconştient, iar după ce l-a scos din apă a sunat la 112. Lucrătorii de pe ambulanță ajunşi la faţa locului au efectuat manevre de resuscitare timp de o oră, apoi au constatat decesul.

Piscina din curte are înălțimea de 80 cm, diametrul de 370 cm și adâncimea apei de 60 cm.

Mama băiatului a declarat că acesta știa să înoate de la vârsta de 4 ani și nu își poate explica ce s-a întâmplat.

Fratele victimei, în vârstă de 11 ani, care se juca şi el în piscină, nu a putut oferi informații cu privire la cele întâmplate, deoarece este diagnosticat cu autism și întârziere mentală.

Copilul de 9 ani nu prezenta urme de violență la nivelul corpului, mai multe detalii aşteptându-se după efectuarea necropsiei.

În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul infracţiunii de „ucidere din culpă”, se precizează în comunicatul poliţiei.