Un tânăr în vârstă de 21 de ani s-a răsturnat cu motocicleta în timp ce fugea de poliţişti, după ce a fost înregistrat de radar gonind cu peste km/h prin municipiul Suceava.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, joi seară, la ora 23.42, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că mai mulți motocicliști tulbură liniștea publică pe strada Calea Burdujeni din localitate.

Polițiștii rutieri deplasați la fața locului au înregistrat cu aparatul radar o motocicletă care circula pe strada Calea Unirii cu viteza de 103 km/h, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acesteia până pe strada 22 Decembrie, când, după efectuarea unei manevre de depășire a unui autotren, conducătorul motocicletei a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat pe partea carosabilă.

În urma accidentului,  a rezultat rănirea ușoară a pasagerului de pe motocicletă, un tânăr de 21 de ani din comuna Dumbrăveni.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, motocicleta a fost condusă de un tânăr de 19 ani din aceeași localitate, care nu deține permis de conducere categoria „A”.    

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.