Un incendiu violent a afectat grav sâmbătă dimineață o gospodărie din satul Dumbrăvița, al comunei Vadu Moldovei. Focul a fost anunțat după ora 09.00, la fața locului ajungând pompierii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vadu Moldovei, care au intervenit cu 4 autospeciale pentru localizarea și lichidarea incendiului. La sosirea echipajelor flăcările cuprinseseră un șopron din lemn, acoperișul casei de locuit, dar și acoperișul unei anexe, existând pericolul de propagare a focului la întreaga gospodărie. După circa 2 ore de intervenție incendiul a fost stins, focul distrugând un

șopron pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați, acoperișul casei de locuit pe 80 de metri pătrați, acoperișul anexei pe 30 de metri pătrați, tâmplăria din lemn de la casă, aparate electronice și electrocasnice și alte bunuri, fiind degradați și pereții locuinței.

În urma stingerii incendiului și a cercetărilor întreprinse de pompieri, s-a stabilit drept cauză de izbucnire a incendiului focul deschis în spații închise. S-a constatat astfel că proprietarul a folosit focul deschis în șopronul în care își ținea păsările de curte, pentru eliminarea păduchilor de găină. Flacăra a aprins plante furajere, iar focul s-a propagat la întreaga construcție din lemn, ulterior și la acoperișul celorlalte două clădiri afectate.