Poliţiştii Secţiei 13 de Poliţie Rurală Bălcăuţi, aflându-se în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00.30, în serviciul de patrulare pe raza comunei Calafindeşti, au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe DJ 209 D dinspre comuna Şerbăuţi spre comuna Calafindeşti.

La volanul autoturismului se afla un bărbat de 42 ani, din oraşul Siret, iar în urma verificărilor a rezultat faptul că acesta nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nici o categorie.

Întrucât emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să efectueze testul cu aparatul alcooltest, dar a refuzat.

În aceste condiţii, a fost condus la Spitalul orăşenesc Siret în vederea prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, şoferul refuzând prelevarea în prezenţa cadrelor medicale.

În urma probatoriului administrat în cauză s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a suspectului, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

În cauză a fost înregistrată cauza penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, se precizează în comunicatul poliţiei.