Municipiul Suceava va beneficia de investiţii de aproximativ 25 de milioane de euro, ca urmare a semnării, în cursul zilei de luni, 22 iulie, a contractului de finanţări europene pentru "Sistem integrat de transport public ecologic în Municipiul Suceava".

Proiectul include în primul rând achiziţionarea a 35 de autobuze electrice pentru transport public de persoane, care vor circula pe traseele TPL din Suceava, realizarea unei autobaze special pentru divizia de transport electric, precum şi o serie de alte investiţii conexe.

“Am semnat astăzi, împreună cu domnul director general al ADR Piatra Neamţ - Vasile Asandei, contractul <Sistem integrat de transport public ecologic în Municipiul Suceava>, ce include: achiziţionarea a 35 de autobuze electrice (alte 15 vor fi licitate la MDRAP pe data 29.07.2019); realizarea unei autobaze; amenajarea staţiilor existente; centru supraveghere video; reabilitarea străzii Vasile Pârvan. Valoarea totală a proiectului: 116.189.650,93 de lei (aprox. 25 de milioane euro), valoarea eligibilă este de 103.584.923,88 de lei, iar contribuţia municipiului Suceava este de 2% - echivalentul a 2.071.698,50 de lei”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Durata de implementare, conform contractului de finanţare, este de 30 de luni.

“După realizarea acestui proiect, vom avea în municipiul Suceava o societate de transport performantă, un sistem de transport public civilizat cu preţuri suportabile pentru cetăţeni”, a adăugat edilul sucevean.

În total, prin trei proiecte, din care unul deja concretizat, în municipiul Suceava vor circula 55 de autobuze electrice, fiind amenajată şi o reţea vastă de puncte de încărcare pentru autovehicule electrice, cea mai mare din ţară, de până acum.