Grupul de inițiativă „Rădăuțiul civic” vrea să le ofere celor 12 copii aflați în sistemul de protecție socială, de la Casa de tip familial „Universul copiilor” din Rădăuți, o vacanță de 7 zile, la munte, o aventură de neuitat, în mijlocul naturii.

În acest sens, voluntarii grupului au organizat o campanie de strângere de fonduri, suma necesară pentru tabăra de la Vatra Dornei fiind de circa 12.000 de lei.

Cu ajutorul oamenilor care au rezonat cu inițiativa celor de la ”Rădăuțiul civic”, până în prezent au fost adunați aproximativ 80% din banii necesari pentru tabăra de vară în care copiii de la „Universul Copiilor” abia așteaptă să meargă de pe 25 august.

Pentru ca aceștia să meargă la Vatra Dornei mai este nevoie de 20% din sumă, orice donație fiind binevenită.

„O astfel de tabără va fi mai degrabă o aventură de neuitat pentru ei, unde timp de 7 zile vor avea parte de numeroase activități potrivite vârstei lor și de care își vor aminti cu bucurie peste ani. (...) Ne bucurăm că am găsit o tabără organizată de Asociația de turism pentru tineret Adeona, în perioada 25 – 31 august. Ne-a plăcut că programul cuprinde nu doar activități distractive, ci și diverse activități educaționale: orientare cu busola în drumeții, activități sportive, ateliere de creație (pictură pe lemn) și activități care să le dezvolte creativitatea, comunicarea și munca în echipă. Cei de la Adeona au înțeles situația copiilor și au fost de acord să ne sprijine cu o donație de 90 de lei / copil și le mulțumim pentru acest lucru. Oamenii uniți de cauze comune pot realiza lucruri frumoase, de aceea avem nevoie de sprijinul vostru”, transmit reprezentanții ”Rădăuțiul civic”.

Cei care vor să contribuie o pot face prin transfer bancar (Asociația „Rădăuțiul Civic” – Cont bancar: RO43RNCB0241161686520001, deschis în RON la Banca Comerciala Romana S.A., cu mențiunea „Donație tabără”), donație direct cu cardul bancar, PayPal sau sunând la numărul de telefon 0756 783 112 ( Cristina). Detalii se găsesc pe pagina de Facebook a grupului sau pe www.radautiulcivic.ro. La fel ca toate acțiunile „Rădăuțiul civic”, procesul este unul transparent, așa că veți putea vedea în timp real evoluția donațiilor, la www.radautiulcivic.ro.

Pentru tabăra de la Vatra Dornei sunt necesari: 10.440 lei pentru 12 copii (870 de lei = costul taberei x 12 copii), 1200 de lei (bani de cheltuială 100 de lei /copil), transport - 80 de lei x 12 = 960 de lei). Tariful include cazare pentru 6 nopți, 3 mese asigurate pe zi, activitățile sportive și educative, materialele logistice pentru activități, o deplasare cu telescaunul de la Vatra Dornei, activitatea instructorilor, formatorilor ADEONA care-i vor ghida pe copii în toate activitățile aceste tabere.