Achiziția a 15 autobuze electrice noi, de mare capacitate, care au ca destinație asigurarea transportul public de persoane din municipiul Suceava, va avea loc săptămâna viitoare, pe 14 august.

Anunțul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, prezent la București, care a mers la Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cu care municipalitatea este parteneră în proiect, pentru a discuta detalii despre licitație.

„Valoarea totală a contractului este de 50.426.627 de lei, iar contribuția municipiului Suceava este de 2%. Sper să se finalizeze cât mai repede licitația și să vină noile autobuze electrice, de 12 metri lungime”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Alte 35 de autobuze electrice urmează a fi aduse în dotarea TPL Suceava de către Primărie printr-un alt proiect cu finanțare europeană.

Proiectul de mobilitate urbană depus de Primăria Suceava la ADR Nord Est, în valoare de aproape 25 de milioane de euro, prevede achiziția a 25 de autobuze electrice de 12 metri, a 10 autobuze electrice de 6 metri, realizarea a 44 de stații de încărcare și amenajarea celor 47 de stații de transport public de călători, precum și reabilitarea străzii Vasile Pârvan, din Burdujeni Sat, acolo fiind în curs de amenajare noua bază auto care va deservi divizia de transport electric.