Sucevenii racordați la sistemul centralizat de termoficare sunt atenționați de către Thermonet că în perioada 01-11 octombrie vor fi făcute pregătirile necesare pentru furnizarea încălzirii în sezonul rece.

Lucrările vor fi efectuate etapizat, prin umplerea instalațiilor de încălzire din rețeaua secundară, inclusiv instalațiile interioare ale blocurilor.

Încărcarea instalațiilor de încălzire se va face pe puncte termice, prioritate având punctele termice la care sunt arondate școli, grădinițe, cămine de elevi și studenți, instituții medicale.

„Vă recomandăm să verificați cu atenție instalațiile interioare din apartamente, casa scării și subsolul blocului, pentru a evita inundațiile datorate robinetelor de golire rămase deschise și alte eventuale disfuncționalități datorate posibilelor intervenții neautorizate în instalații”, au transmis reprezentanții Thermonet, informații suplimentare putând fi obținute la telefon 0230 520 924 - Dispecerat.


Final de sezon pentru debranșările din sistemul centralizat


Odată cu umplerea instalațiilor interioare, debranșarea de sistemul centralizat de termoficare nu mai este posibilă.

„Amintim că eventualele debranșări de la sistemul centralizat se pot realiza doar în sezonul cald, data limită pentru intervențiile în instalații este data de încărcare a circuitului de încălzire (30 septembrie 2019). Fiecare solicitant trebuie să dețină, printre alte documente, avizul și procesul verbal de debranșare întocmite de furnizorul de energie termică. Lipsa acestor documente duce la nerecunoașterea legalității debranșării și achitarea de către cei în cauză a unor taxe suplimentare și amenzi”, a precizat conducerea Thermonet Suceava.

Informații suplimentare pot fi obținute la telefon 0330 108 059 - Compartiment relații clienți.