De la finele lunii noiembrie, tinerii din Suceava vor putea să se distreze pe patine chiar în centrul orașului, chiar de nu va fi suficient de frig pentru a se forma gheață.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că principalul element de noutate pentru sărbătorile de iarnă, în zona centrală, în apropierea bradului de Crăciun, va fi un patinoar artificial, din teflon.

„Intrarea va fi gratuită pentru copii, vom avea om care să distribuie patinele special create pentru astfel de suprafață, iar accesul se face în limita locurilor disponibile.  Patinoarul va fi amplasat în partea de jos a esplanadei, în zona fântânii arteziene, unde am măsurat că avem disponibili 200 de mp, cât este necesar”, a precizat Ion Lungu.

Deocamdată, patinoarul teflonat urmează să fie închiriat, pentru a funcționa în perioada 28 noiembrie – 25 ianuarie, cât va fi pornit și iluminatul ornamental, care este menținut anual până se termină sărbătorile de iarnă inclusiv pe stil vechi.

Costurile de închiriere a patinoarului, cu tot cu patinele speciale care vor fi împrumutate copiilor, sunt estimate la 50.000 de lei.

Dar pe termen lung, municipalitatea suceveană intenționează să achiziționeze două astfel de patinoare, pentru a le amplasa în cartiere, să se poată bucura copiii de ele.

Avantajele unui astfel de patinoar artificial este că se poate patina chiar și la 40 de grade Celsius, iar suprafața e moale, riscul de lovire fiind mai mic, în caz de căzături.