Doi bărbaţi, un în vârstă de 70 de ani şi altul de 27 de ani, s-au ales cu dosare penale după ce au băut bine şi apoi au ieşit în trafic, la volan. Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, marţi, la ora 18.13, un echipaj din cadrul Poliției orașului Broșteni a oprit pentru control pe DN 17B din localitate autoturismul condus de un localnic de 70 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.  

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul  sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

Tot marţi, în jurul orei 21.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, pe un drum comunal neclasificat din comuna Marginea, autoturismul condus de un localnic de 27 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.