Un tânăr de 19 ani, din Zvoriştea, a ajuns în arest după ce l-a tâlhărit pe bărbatul care îi făcuse cinste la bar.

În noaptea de miercuri spre joi, la ora 01.34, poliţiştii de la Adâncata au fost sesizaţi direct de către un bărbat de 30 ani, din Zvoriştea, despre faptul că în timp ce se deplasa spre domiciliu, a fost împins în şanţ de către un tânăr de 19 ani, din aceeaşi localitate, după care acesta i-a sustras 600 lei.

Din cercetări s-a stabilit că reclamantul s-a întors săptămâna trecută din Anglia, unde a lucrat o perioadă de timp.

Miercuri, în jurul orei 15.00, s-a dus la un bar de pe raza satului Zvoriştea, unde s-a întâlnit cu mai mulţi prieteni şi au consumat băuturi alcoolice, în incintă aflându-se mai multe persoane. La un moment dat, la local au venit şi doi fraţi, unul dintre ei fiind cel care îl va agresa câteva ore mai târziu.

În timpul petrecut la bar, bărbatul de 30 de ani le-a făcut cinste cu băuturi alcoolice prietenilor săi şi persoanelor care se aflau în local, printre acestea fiind şi tânărul de 19 ani.

La închiderea barului, în jurul miezului nopţii, bărbatul de 30 de ani a plecat spre casă, iar pe o alee întunecată, aflată într-o zonă unde nu sunt locuinţe şi nu este supravegheată video, a fost ajuns din urmă de către tânărul de 19 ani, care l-a împins în şanţul situat pe marginea aleii. Când victima a căzut la pământ, agresorul i-a sustras circa 600 lei din portofel, după care l-a aruncat pe pământ, lângă victimă, şi a fugit.

În  urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate s-a reuşit documentarea activităţii infracţionale a persoanei reclamate, în cauză dispunându-se continuarea urmăririi penale faţă de suspectul de 19 ani, din comuna Zvoriştea, pentru săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie calificată”, cel în cauză recunoscând comiterea faptei.

Tânărul a predat suma de bani sustrasă, care a fost înapoiată persoanei vătămate.

Faţă de acesta s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de luare unei măsuri privative de libertate. Acesta a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de „tâlhărie calificată”.