Toate cele 25 de autobuze electrice licitate de Primăria Suceava pentru dotarea societății de transport în comun, TPL, cu o nouă flotă auto, vor circula din toamnă pe străzile municipiului.

Anunțul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, prezent la București pentru a discuta despre plata autobuzelor licitate și posibilitatea de achiziționare a altora din economiile făcute.

”Am avut în această dimineață discuții la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, referitor la pregătirea montajului financiar pentru autobuzele licitate și modalitatea de recuperare a TVA-lui.

Firma câștigătoare a licitației, BMC CITY BUS, fiind înregistrată în România, putem recupera TVA-ul prin cererea de plată.

De asemenea, am avut discuții referitoare la suma economisită la licitație, care va fi folosită tot la cumpărarea de autobuze electrice.

M-am deplasat apoi la sediul firmei BMC CITY BUS, câștigătoarea licitației, unde am primit o veste bună, că toate cele 25 de autobuze licitate pot să ajungă în luna septembrie 2020”, a declarat Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că a stabilit și culoarea autobuzelor care vor fi aduse în curtea TPL - Yellow Green 6018 (verzui deschis), ”având în vedere că orașul Suceava este oraș verde”.

”Am făcut o vizionare la autobuzul pe care îl au în curte, adus de la ZTE, care a fost licitat și va fi adus la Suceava”, a adăugat Lungu, care a urcat și la volanul autobuzului, după ce a vizitat interiorul acestuia.