Având în vedere ultimele evoluții legate de răspândirea Coronavirusului COVID-19, conducerea Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV) informează că instituția își va continuă deocamdată activitatea didactică, urmărind cu atenție evoluția pe plan național și internațional.

Potrivit unui mesaj transmis de USV, ”în cazurile în care studenții aleg să se autoizoleze, recuperarea ulterioară a aplicațiilor (seminar, laborator, proiect) se va face gratuit, în baza unei cereri adresate rectorului.

În toate cazurile posibile, cadrele didactice vor transmite studenților materialele de curs prin mijloace electronice.
În cazul în care vom ajunge la decizia de suspendare a activităților didactice, vom stabili și modul în care se vor recupera aceste activități, fie în timpul semestrului al 2-lea, fie prin prelungirea semestrului al 2-lea cu durata suspendării cursurilor (în cazul în care recuperarea nu este posibilă).

În cazul prelungirii semestrului, se va avea în vedere și decalarea susținerii examenelor de finalizare a studiilor și prelungirea admiterii la masterat. Suspendarea activităților didactice va fi probabil însoțită și de impunerea eliberării căminelor studențești.

Funcție de durata suspendării vom decide și în privința modului în care se va efectua salarizarea personalului didactic, didactic-auxiliar și administrativ pe durata suspendării”.


În ședința de Consiliu de administrație de marți, 10 martie, se va continua monitorizarea și analiză situației prezente.