Lipsa spațiilor de cazare a celor care lucrează în Spitalul Județean Suceava și nu vor să își expună familiile, în contextul epidemiei de coronavirus, va fi suplinită parțial prin utilizarea spațiilor de cazare ale unităților de învățământ.

O primă măsură, care a intrat în vigoare de duminică, 22 martie, este cea de utilizare a căminului internat de la Colegiul Național Spiru Haret.

“În urma discuțiilor avute cu președintele Consiliului Județean Suceava - Gheorghe Flutur, cu prefectul Alexandru Moldovan și cu directorul general al Spitalulului Județean Suceava - Vasile Rîmbu, Consiliul Local, prin Primăria Municipiului Suceava pune, începând din 22.03.2020, la dispoziția cadrelor medicale ale Spitalului Județean de Urgență "Sf. Ioan cel Nou" Suceava, căminul internat de la Colegiul Național Spiru Haret, care are o capacitate de 116 locuri. Căminul a fost modernizat recent și este în apropierea Spitalului.

Trebuie să fim solidari cu cei care sunt cei mai expuși în această perioadă!

Să ocrotească Bunul Dumnezeu cadrele medicale din prima linie și nu numai!”, a anunțat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Căminele de la USV, care au fost golite de studenți la scurt timp după declanșarea pandemiei, ar putea fi de asemeni puse la dispoziția Spitalului Județean, în funcție de necesități.