Muzeul Național al Bucovinei a demarat, în această perioadă, o amplă campanie online de prezentare a obiectivelor pe care le are în administrare în județul Suceava. Fie că este vorba despre Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean sau de alte muzee din județ, fiecare dintre acestea vor fi prezentate detaliat pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Bucovinei și a fiecărui obiectiv în parte.

„Vă invităm să cunoașteți povestea Cetății de Scaun a Sucevei, cea niciodată cucerită de o sabie străină. Fiecare încăpere este o inedită poveste medievală despre domni, boieri, oșteni viteji care te privesc de peste 600 de ani! Până vom putea păși apăsat printre sutele de ani de istorie, descoperim împreună tainele celei mai frumoase cetăți medievale”, a transmis Muzeul Național al Bucovinei. Deja pe pagina de Facebook a Cetățenii de scaun a Sucevei (Cetatea de Scaun a Sucevei - Suceava Princely Fortress) au fost prezentate informații despre turnurile de apărare, cu povești din viața cetății, o informare despre campania de degajare a zidurilor Cetăţii Sucevei, între anii 1895-1904, desfăşurată sub conducerea arhitectului Karl A. Romstorfer, sau despre obiectele expuse în incinta cetății.

Și la Muzeului Satului Bucovinean, pe pagina de Facebook, „Muzeul Satului Bucovinean - pagina oficiala”, au fost postate informații ample despre casele și obiectele expuse. „Pentru a vă diversifica programul zilnic, pentru că trebuie să stăm în casă, vă invităm la o plimbare, bună ea și virtuală, prin Muzeul Satului Bucovinean. Vă vom invita, pe rând, în căsuțele înșirate de-a dreapta și de-a stânga ulițelor muzeului. Și vom face în așa fel prezentarea încât să puteți pipăi cu ochii și să simțiți cu sufletul și mintea cum cutreierați satul bucovinean”, a transmis Muzeul Național al Bucovinei. Și pentru acest muzeu au fost prezentate deja Casa Roșu, Crâșma Șaru Dornei, cunoscută ca și „Crâșma lui moș Iordache”, atelierul unui olar din Marginea și moara lui Boca, toate însoțite de ample informații și un set complet de fotografii.

Astfel de prezentări vor continua și în perioada următoare, astfel încât obiectivele muzeelor sucevene să poată fi descoperite și online.

Muzeul Național al Bucovinei administrează cele mai importante obiective muzeale din județul Suceava, respectiv Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul de Istorie Suceava, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Științele Naturii, Muzeul Etnografic Hanul Domnesc, Muzeul ”Ciprian Porumbescu” Stupca, Casa Memorială ”Simion Florea Marian”, Casa Memorială ”Ciprian Porumbescu” Stupca, Casa Memorială ”Nicolae Labiș”, Casa Memorială ”Eusebiu Camilar”, Casa Muzeu Bilca și Casa Muzeu Solca.