Armata începe acțiunea de dezinfecție a străzilor din municipiul Suceava, misiune care a demarat încă de vineri. În seara zilei de marți, începând cu ora 21.00, militarii de la Unitatea de decontaminare de la Huşi vor începe misiunea pentru care au ajuns în zonă.

Reprezentanții armatei vor dezinfecta bulevardele principale din municipiul Suceava pe o lungime totală de 28 de km. Misiunea care va începe marți seară va continua și miercuri seară, tot de le aceeași oră.

”S-a ales varianta ca militarii să se ocupe de dezinfecția bulevardelor principale pentru că mașinile pe care le au în dotare nu pot intra pe străduțele din cartiere. De aceste zone se va ocupa Primăria municipiului Suceava, care a început deja acțiunea de dezinfecție și cel mai probabil vom mai face una și înainte de Paște”, a arătat primarul Ion Lungu.

Militarii de la Unitatea de decontaminare de la Huși se află la Suceava de vineri, iar în acea zi au dezinfectat curtea Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou”.

”Un detaşament constituit din peste 70 de militari din Batalionul 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) din subordinea Diviziei 2 Infanterie acţionează, începând cu data de 3 aprilie, în zona de responsabilitate a Diviziei 4 Infanterie, în sprijinul autorităţilor locale din Suceava pentru dezinfectarea căilor rutiere şi a altor obiective de pe raza teritorială a municipiului. Militarii operează cu 11 autospeciale de decontaminare a terenului (zece autospeciale) şi personalului (o autospecială) care utilizează o soluţie de dezinfectare pe bază de hipoclorit de sodiu. Sarcinile de dezinfectare necesită luarea unor măsuri de precauţie privind accesul persoanelor în zonele dezinfectate pentru o perioadă de timp de până la două ore, măsuri stabilite şi implementate de autorităţile locale sucevene”, a fost mesajul postat pe site-ul forter.ro, aparținând Ministerului Apărării Naționale.