Mai multe cadre medicale de la Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava au contactat un avocat pentru a-i aduce la cunoștință că nu le sunt respectate drepturile la protecția vieții și la exercitarea profesiei în mod corect. Acuzațiile vin în contextul în care conducerea militară a spitalului a decis plasarea în carantină instituționalizată a tuturor personalului medical pe o perioadă de minimum 14 zile.

Daniel Ionașcu, avocatul bucureștean la care au apelat mai bine de 20 de cadre medicale sucevene, spune că a fost încheiat deja un contract și că va face toate demersurile pentru ca medicii și asistentele de la Spitalul Județean să nu mai lucreze sub presiunea că se vor alege cu dosare penale.

”Oamenii mi-au spus că au o frică teribilă de tot ceea ce se petrece în spital și de măsurile impuse de conducerea militară. Se tem de relația cu actuala conducere și spun că se simt de parcă ar fi soldați”, a arătat avocatul Daniel Ionașcu.

Acesta a mai precizat că testarea sau retestarea întregului personal medical de la Suceava este una dintre necesități.

”Oamenilor li s-a transmis că vor fi duși în carantină la căminele Universității, dar ei nu au nici o garanție că unul dintre ei nu este pozitiv și explozia de cazuri de îmbolnăviri din spital de acum două săptămâni nu se va muta în zona de carantină. Tocmai de aceea, în cursul zilei de miercuri îl voi informa pe ministrul de Interne despre situația de la Suceava. Cadrele medicale au dreptul la protecția vieții și de a-și exercita profesia în condiții optime atât pentru ele, cât și pentru pacienți”, a declarat avocatul Daniel Ionașcu.