Mai mulți pacienți internați cu COVID-19 la Secția Dermatologie a Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava s-au revoltat vizavi de modul în care sunt tratați și au spus că se simt ca ”niște geamantane pe un peron”.

Nemulțumirile s-au acumulat de la o zi la alta, iar marţi au răbufnit. Cei aproximativ 20 de oameni care sunt internați acolo spun că nu sunt băgați în seamă și că le trece pragul, prin rotație o zi și o zi, câte un medic și o asistentă.

”Până vineri primeam pastilele pe geam, acum nu le mai primim deloc. Unele dintre persoanele internate au fost testate după mai bine de 10 zile de internare și au ieșit tot pozitiv, dar li s-a întrerupt tratamentul. E normal așa ceva?”, s-a întrebat una dintre persoanele internate în Secția Dermatologie.

Gradul de iritare a crescut după ce pe secție au fost aduşi pentru internare doi pacienți în fază incipientă a bolii, ceea ce a crescut teama că bolnavii aproape vindecați își vor agrava din noi starea de sănătate.

În Secția de Dermatologie sunt internate 20 de persoane la o singură toaletă, iar bolnavii reclamă că situația nu este deloc plăcută, chiar dacă există substanțe pentru dezinfecție.

O altă problemă ridicată este aceea că mai multe zile mâncarea a fost lăsată pe pragul de la intrare, iar câinii au început să o mănânce.

”Dacă nu ne omoară Covidul, ne omoară sistemul”, este concluzia amară a pacienților de la Dermatologie, care cer ca oamenii din conducerea spitalului să se implice pentru remedierea acestor neajunsuri.