Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunţat că mai mulţi medici români aflaţi în Franţa au strâns nu mai puţin de 30.000 de euro pentru Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”. Alexandru Moldovan a precizat că din aceşti bani vor fi achiziționate materiale și echipament de protecție, care vor ajunge la Spitalul Județean Suceava. De asemenea, el a precizat că o parte din aceste materiale vor fi livrate medicilor de familie şi medicilor stomatologi care asigură urgențele în județ.

În cadrul unei şedinţe de lucru care a avut loc vineri la Palatul Administrativ, prefectul s-a declarat impresionat de reacţia societăţii civile care a venit în sprijinul Spitalului Judeţean Suceava. „În aceste momente grele cu care populația județului Suceava se confruntă, în fața unui inamic invizibil și feroce, este impresionantă reacția societății civile, solidaritatea de care sucevenii dau dovadă. Aceste fapte venite din inimă constituie premisele renașterii Sucevei, ale însănătoșirii acesteia, a noastră a tuturor”, a spus Moldovan.

El a mai adăugat că reprezentanții administrației publice locale și județene au transmis că iau toate măsurile necesare pentru a proteja populația și a se asigura că distanțarea socială și măsurile de protecție sunt respectate. Nu în ultimul rând, prefectul a transmis mulțumiri cadrelor medicale, reprezentanților structurilor Ministerului de Interne implicați în aplicarea măsurilor de prevenire, limitare și tratare a cazurilor de Covid-19.