Un cetățean german get-beget le dă mari bătăi de cap polițiștilor din zona Rădăuți, fiind prins în mai multe rânduri la volanul unei mașini neînmatriculate și cu număr fals, fără a avea permis de conducere. Bărbatul stă la propriu în mașina cu care se deplasează, fiind reperat de mai multe patrule, la Bălcăuți sau în municipiul Rădăuți.

Având în vedere cumulul de infracțiuni, dar probabil și situația generală, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au solicitat judecătorilor emiterea unui mandat pe 30 de zile pe numele cetățeanului german Andres Reginaldo, pentru comiterea a cinci infracțiuni: „conducere a unui autovehicul neînmatriculat”, „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”, „complicitate la infracțiunea de fals material in înscrisuri oficiale”, „uz de fals” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Judecătoria Rădăuți a respins însă propunerea, în ședința de joi, 16 aprilie, astfel că cetățeanul german a rămas în libertate. Procurorii au posibilitatea de a face apel, decizia de respingere a mandatului nefiind definitivă.

În această perioadă, mandatele de privare de liberate sunt acceptate de judecători în mod evident mai greu.