Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc se redeschide parțial de miercuri, 22 aprilie. Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Manuela Trifan, a declarat, marți, că a avizat redeschiderea secțiilor Medicină internă, Compartimentul de Primiri Urgențe, Pediatrie și Obstetrică -Ginecologie, aceasta din urmă doar pentru nașteri pe cale naturală și pentru eventuale urgențe obstetricale care nu implică prezența unui medic anestezist. Secția Anestezie-Terapie Intensivă rămâne în continuare închisă deoarece medicul de aici este încă pozitiv la COVID-19.

Dr. Trifan a arătat că marți au fost retestate cadrele medicale de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc și datorită faptului că la secțiile amintite cea mai mare parte a angajaților au avut rezultate negative, a aprobat reluarea activității. „De mâine pot veni la muncă”, a precizat dr. Trifan.

În zilele următoare va fi analizată și situația de la Spitalul Municipal Fălticeni, în vederea redeschiderii secțiilor din pavilionul central.