Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Suceava au recoltat, marți, probe de la 22 de persoane de la Mănăstirea „Sf. Ioan” din Suceava și de la 15 membri ai personalului căminului de bătrâni patronat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, după de ÎPS Pimen a fost confirmat, luni, infectat cu COVID-19. Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Manuela Trifan, a declarat că au fost identificați, de asemenea, 25 de preoți de la diverse parohii din județ, care au intrat în contact cu ÎPS Pimen. Aceștia din urmă sunt chemați pentru testare miercuri, la Mănăstirea „Sf. Ioan”, unde va veni echipa de la DSP pentru a le preleva probe în vederea testării.

Dr. Trifan a precizat că toți cei care locuiesc la mănăstire sunt izolați în chilii până la aflarea rezultatelor și că miercuri se va efectua o dezinfecție riguroasă la lăcașul de cult.

În ceea ce-i privește pe bătrânii care sunt la căminul Arhiepiscopiei, șeful DSP a declarat că nici unul nu prezintă simptome de infectare cu noul coronavirus, dar dacă acest lucru se va întâmpla, se vor face teste. Testarea personalului care îngrijește de bătrâni are și un scop preventiv, pentru ca nu cumva virusul să ajungă în acest așezământ social locuit de persoane vulnerabile.