Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că așteaptă un raport detaliat despre ceea ce s-a întâmplat la Suceava. Raportul trebuie depus luni dimineață de către secretarul de stat general maior în rezervă Ionel Oprea, cel care a coordonat până joi activitatea Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Anunțul a fost făcut joi, chiar de ministrul Sănătății, care a venit la Suceava pentru a asista la instalarea noii echipe manageriale a spitalului. Este vorba de medicii Anatolii Buzdugan și Valeriu Gavrilovici, care au preluat atribuțiile de conducere de la medicii militari care au asigurat interimatul pe perioada crizei generate de COVID-19.

”Aștept un raport din care să aflu amănunțit ce anume s-a petrecut la spitalul din Suceava, iar după ce voi citi raportul voi putea spune mai multe”, a declarat Nelu Tătaru.

Întrebat dacă Suceava va ieși din carantină pe data de 15 mai, când s-a anunțat ridicarea stării de urgență la nivel național, ministrul Sănătății nu a dat un răspuns clar.

”Nu pot spune, deocamdată ce se va întâmpla, dar zilele următoare vom analiza totul și vom lua o decizie”, a precizat Nelu Tătaru.

Acesta a dorit să atragă din nou atenția că trebuie respectate măsurile de distanțare socială și de protecție, în special vineri, 1 mai, o zi în care românii ieșeau de obicei la grătare în grupuri mari.