Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit miercuri, la Câmpulung Moldovenesc, cu primarii localităților-stațiune turistică Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului. La discuții au mai fost prezenți vicepreședintele CJ Suceava Gheorghe Niță, juriști și responsabili pe domeniul turismului din CJ Suceava și din cele trei primării. Gheorghe Flutur a precizat că în cadrul întâlnirii s-a discutat la modul aplicat despre pașii de făcut pentru înființarea stațiunii turistice „Bucovina”.
Șeful administrației județene a precizat că în urma discuțiilor s-a convenit înființarea unei comisii comune de lucru care va elabora un material ce va fi trimis la Ministerul Fondurilor Europene și la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Direcția Generală Turism. Flutur a explicat că acest material va conține propuneri concrete de finanțare cu fonduri europene a unor „Poli de dezvoltare turistică” în exercițiul financiar 2021-2027, când ar putea fi disponibilă o sumă de un miliard de euro pentru turism.
„Dorim ca acest tip de asociere să fie eligibil pe fonduri europene pe mai multe programe şi proiecte. Concret, mă refer la finanțarea infrastructurii de transport public între localitățile-stațiune și în interiorul stațiunilor, cu trenul, de exemplu, pentru investiții în creșterea gradului de confort al turiștilor, pentru diversificarea serviciilor, construirea unor baze de agrement. Prin aceste proiecte ne dorim să punem în valoare atuurile Bucovinei, obiectivele turistice din zonă, cum ar fi, de exemplu, Salina Cacia, Herghelia Lucina și altele. De asemenea, ne gândim la amenajarea de trasee pentru drumeții, parcări, campinguri și locuri de campare”, a declarat Gheorghe Flutur. El a adăugat că în documentul menționat vor fi incluse toate atuurile Bucovinei, patrimoniul natural și cultural, așezarea geografică, infrastructura pe turism pe care o avem la această dată, potențialul uman și specificul eminamente turistic al zonei.
„De asemenea, vom susține la autoritățile guvernamentale transformarea unor foste zone miniere în zone turistice și, după ecologizarea lor, să realizăm investiții în turism”, a mai afirmat şeful administraţiei judeţene. Gheorghe Flutur a subliniat faptul că instituţia pe care o conduce are toată deschiderea pentru a se asocia și cu alte localități, cu celelalte stațiuni de interes național sau local din județul Suceava – Sucevița, Pojorâta, Fundu Moldovei, Solca, Poiana Stampei, Dorna Candrenilor sau Cacica.
El a amintit că zilele trecute a anunţat că împreună cu orașul Frasin, CJ Suceava are în vedere construirea unui centru de tineret și a unei tabere școlare la Bucșoaia.
Comentarii