O tânără în vârstă de 23 de ani, din Suceava, care a comis de-a lungul timpului mai multe furturi și a fost complice la cel puțin o tâlhărie, a fost ridicată de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Suceava, în baza unei sentințe definitive prin care a fost condamnată la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare. Maria Marcu a fost dusă de polițiști, marți, în Penitenciarul Botoșani, unde își va executa pedeapsa.

Tânăra a ajuns la această pedeapsă destul de aspră în condițiile în care a avut inițial o condamnare la 3 ani de închisoare cu suspendare, însă a recidivat cu un nou furt. Judecătorii nu au mai fost la fel de blânzi și au revocat prima pedeapsă cu suspendare, aplicându-i totalul de 3 ani și 4 luni de închisoare.

Printre altele, Maria Marcu a participat, în octombrie 2017, la tâlhărirea unui bărbat, în stația de autobuz de pe strada Jean Bart din municipiul Suceava.

În seara zilei de 17 aprilie 2017, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat de 33 de ani a fost lovit de mai multe persoane în staţia de autobuz de pe strada Jean Bart, de lângă gară. Din cercetări a reieşit faptul că bărbatul de 33 de ani, domiciliat în Alba Iulia şi care locuia de ceva vreme în hotelul Socim din apropiere, a mers la un magazin pentru a face cumpărături. În zona staţiei a intrat în discuţie cu un tânăr pe care îl cunoştea din vedere şi care a început la un moment dat să-l lovească. Necunoscutul, ajutat şi de o tânără de 20 de ani, Maria Marcu, şi de un minor, l-a lovit de mai multe ori pe bărbat şi a reuşit să-i sustragă suma de 350 de lei, după care suspecţii au dispărut.

Într-un alt caz, în 2015, tânăra de 18 ani de atunci i-a sustras o sumă de bani unui bătrân în parcul din Areni. Tânăra l-a ademenit pe bărbatul de 72 de ani, propunându-i o partidă de sex, după care, profitând de starea de ebrietate, i-a sustras 32 de lei, deși victima mai avea asupra sa încă 1.900 de lei.