Scene ireale la morga Spitalului Câmpulung Moldovenesc, unde un mort a fost luat și îngropat în locul altei persoane decedate. Un bărbat din Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, a constatat cu stupoare că tatăl său, Petru Cramer, mort în pădure la 49 de ani în cursul zilei de joi, 28 mai, era deja îngropat. Situația jenantă a apărut din cauza celor de la spital, care au permis unei alte familii să intre în morgă, familie care a luat mortul fără să verifice identitatea cadavrului. Pentru a recupera cadavrul propriului tată, Cosmin Cramer a fost nevoit să facă o plângere la poliție și să semneze o declarație prin care era de acord cu deshumarea părintelui îngropat eronat.

”Joi, după ce au venit cei de la Criminalistică în pădurea unde a murit tata au ajuns și cei de la pompe funebre, care l-au dus la morga din Câmpulung Moldovenesc. De acolo mi s-a spus că este de serviciu doar un singur medic legist pe toată zona și voi fi sunat când să vin după tata. Am primit un telefon sâmbătă, iar când am ajuns acolo un medic și o asistentă mi-au spus că trebuie să mai aștept. Cum stăteam la poartă a venit cineva de la pompe funebre, care mi-a transmis că a apărut o încurcătură, dar că se rezolvă rapid. Apoi a venit și portarul care mi-a spus că tatăl meu este deja îngropat în cimitirul din Câmpulung Moldovenesc”, a povestit Cosmin Cramer.

Imediat, fiul s-a deplasat la Poliție din Câmpulung Moldovenesc, unde a depus plângere, iar suplimentat a mai dat o declarație că este de acord cu deshumarea propriului părinte.

”S-a făcut deshumarea, au desfăcut sacul și l-am recunoscut. Azi (n.a. – duminică 31 mai) să-i facă autopsie și apoi să-l iau de la morgă și să-l îngrop creștinește”, a declarat Cosmin Cramer pentru ”Monitorul de Suceava”.

Acesta spune că nu înțelege de ce s-a ajuns la această situație jenantă și a spus că după ce va finaliza cu înmormântarea va dori să afle cine este vinovat pentru a fi tras la răspundere.

”Cealaltă persoană decedată avea 81 de ani și tata 49. Plus că aveau și etichetă cu numele, dar nimeni nu a verificat. Eu am înțeles că din partea celuilalt mort a venit o rudă mai îndepărtată care a luat corpul fără să verifice. Dar la morgă intră cine vrea și ia ce vrea? Nu există nici o regulă, nimeni care să răspundă? Ei dau vina acum unul pe altul și nu își asumă nici o răspundere”, a arătat Cosmin Cramer.

Managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, dr. Adrian Cosinschi, a precizat că decedații nu veneau din spital și nu au nici o legătură cu această unitate medicală.

”Portarul are registrul și nimeni nu intră fără să fie înregistrat. Familia care a luat primul decedat a greșit, dar trebuiau să aibă un certificat de deces. Probabil că aveau așa ceva și au putut intra în morgă. Acces acolo are doar, poliția, medicina legală, pompele funebre și aparținătorii. Familia își ia propriul mort, iar acum nu și-a recunoscut decedatul. Este o situația ciudată, dar portarul de unde să știe care mort trebuia luat? La morgă nu este nici un angajat al spitalului, dar dacă au certificat de deces pot veni să ridice mortul. Portarul verifică certificatul de deces și ia datele celor care vin să ridice decedatul”, a declarat Adrian Cosinschi.

Poliția Câmpulung Moldovenesc a deschis un dosar penal pe această temă și în urma cercetărilor se va stabili cine este răspunzător pentru această încurcătură.