Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Suceava i-au verificat pe o parte dintre sucevenii care dețin arme și muniții, iar rezultatele au arătat că nu toți știu sau doresc să respecte legislația în domeniu.

Cu acest prilej, a fost găsit un bărbat, de 47 ani, din municipiul Suceava, care nu s-a prezentat pentru prelungirea valabilității permisului de armă și nu a depus arma deținută, neletală cu destinația autoapărare, la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea acestuia. Pentru această neglijență s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii  de “nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

De asemenea, cu ocazia verificărilor s-a aplicat și o amendă în valoare de 5.000 de lei. În urma controalelor a fost anulat  dreptul de deținere port și folosire pentru 2 deținători de arme și muniții ce nu s-au prezentat în vederea prelungirii valabilității permisului de armă și s-a clarificat  situaţia unui  număr de 3 deţinători  autorizaţi  de arme,  cu privire la aceștia urmând a fi  actualizate datele în bazele specifice.

Sursa foto: www.digi24.ro