Numărul de pacienți cu Covid-19 internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a depășit din nou cifra 100. Miercuri dimineață, în acest spital erau internați 474 de pacienți, dintre care 105 pacienți cu Covid-19 și 369 de pacienți nonCovid. La Terapie Intensivă erau 8 pacienți, doi dintre aceștia fiind ventilați. În ultimele 24 de ore, au fost internate în spitalul județean 10 persoane diagnosticate cu Covid – 19 și au fost externate 23 de persoane.

În Spitalul Municipal Rădăuți erau miercuri dimineață 40 de pacienți cu Covid- 19 și 9 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În data de 8 iulie, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3530 persoane declarate vindecate, conform informării zilnice transmise de Prefectura Suceava. Instituția a mai comunicat că în cursul zilei de 7 iulie a.c. polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind instruite cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală 80 de persoane. De asemenea, au fost verificate 66 de societăți  comerciale. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2500 de lei.

Prefectul Alexandru Moldovan a transmis mulțumiri  sucevenilor care respectă măsurile și recomandările specialiștilor și face un apel către toți cetățenii pentru aplicarea în continuare, cu strictețe, a normelor de distanțare socială și igienă, precum și a tuturor măsurilor de protecție individuală.