Un tânăr în vârstă de 19 ani, din Rădăuți, a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 9 luni de închisoare, pentru furturi, o tâlhărie și distrugere. Faptele cu cel mai mare impact produse de Nistor Andrei Băcilă sunt din vara anului trecut. Tânărul a incendiat atunci în mai multe rânduri tarabe din Bazarul Rădăuți, după ce a furat din ele. Unul dintre incendii s-a extins și a produs pagube importante.

În seara de 2 iunie 2019, tânărul a incendiat o tarabă din bazarul rădăuţean, în incendiu fiind distruse bunuri în valoare de circa 1.000 de lei. O altă infracţiune de distrugere l-a avut protagonist pe Nistor Andrei Băcilă în seara de 26 iunie, când acesta a incendiat din nou o tarabă din acelaşi bazar, valoarea pagubei înregistrate fiind de doar 100 de lei.

Fapta cea mai gravă comisă de tânărul de 18 ani la acea vreme s-a petrecut în seara de 1 iulie 2019, în jurul orei 20.20, când prin folosirea intenţionată a unei surse de aprindere tânărul a incendiat o tarabă comercială situată în bazarul „Farmarom” din municipiul Rădăuţi. În urma extinderii incendiului şi la tarabele comerciale învecinate, au fost distruse şi degradate bunuri cu o valoare estimată de 5.000 euro în dauna persoanelor vătămate.

După ce polițiștii judiciariști de la Rădăuți au stabilit cine este autorul, tânărul a fost reținut și ulterior trimis în judecată.

Tânărul are la activ numeroase furturi, dar și o tâlhărie, deposedarea prin violență a victimei de bunuri, pentru care a încasat pedeapsa cea mai grea.

În urma cumulării pedepselor, Judecătoria Rădăuți a stabilit că tânărul are de executat un total de 3 ani și 9 luni de închisoare. Tânărul se află după gratii din luna septembrie a anului trecut, când a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Sentința Judecătoriei Rădăuți nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Tânărul de 19 ani face parte din generația de tineri infractori care a dat multe bătăi de cap polițiștilor de la Rădăuți în ultimii ani, cele mai multe fapte fiind comise de minori.