O lucrare de investiții foarte importantă a municipalității sucevene, noul pod de peste apa Sucevei, a trecut testul de rezistență la inundațiile care au avut loc recent, când s-au emis mai multe avertizări hidrologice, de la cod galben pînă la cel roșu inclusiv.

Lucrarea a fost verificată în teren luni de către primarul Sucevei, Ion Lungu, mai ales că apărarea malurilor din zona respectivă a fost parțial afectată de viitură.

“Am verificat și lucrarea de la pod, la apărarea de maluri care a fost afectată de apa mare. A fost refăcută, structura de rezistență a podului nu a avut de suferit. Podul a trecut testul cu bine la viitura cu ocazia inundației de săptămâna trecută”, a spus Ion Lungu.

Cel de-al treilea pod peste apa Sucevei are o lungime de 104,4 m carosabil, o lățime totală de 11,20 m, iar de o parte și de alta trotuare de 1,5 metri.

Acesta a fost realizat de către asocierea SC Cornell’s Floor SRL Botoșani, SC Comir SRL Botoșani și SC Aria Construct SRL Alba Iulia.

Edilul sucevean și-a exprimat satisfacția că progresează lucrările la Ruta Alternativă Suceava-Botoșani, mai exact la tronsonul dintre Podul Unirii și strada Mirăuți, în condițiile în care toate firmele, în special cele din domeniul construcțiilor, se confruntă cu un deficit puternic al forței de muncă.