Un bărbat de 43 de ani din orașul Frasin a fost săltat de polițiști și băgat în arest, după ce a incendiuat garajul fostei sale concubine. Femeia întrerupsese de circa 2 ani relațiile cu acesta, după ce comportamentului violent al acestuia o făcuse să-l părăsească, însă la primele ore ale zilei de vineri acesta ar fi încercat să se răzbune și a venit la locuința părinților femeii, unde a dat foc unei anexe.

Poliția a fost alertată în jurul orei 01.45, când femeia de 42 de ani, fosta concubină a lui Florin T. de 43 de ani, a sunat la 112 și a anunțat ce li se întâmplase.  

Verificări făcute au arătat că apelanta locuiește cu mama în orașul Frasin, imobilul fiind compus din casă de locuit, anexe gospodărești și un garaj situat la intrarea în curtea locuinței. În perioada anilor 2016-2018 femeia a trăit în concubinaj cu bărbatul de 43 de ani, perioadă în care cei doi au fost plecați la muncă în străinătate. Comportamentul violent al bărbatului a făcut-o însă ca în cursul anului 2018 să întrerupă relațiile cu acesta, despărțindu-se fără a mai avea vreun contact cu el.

Cercetările la locul faptei au stabilit însă că în cursul serii, Florin T. s-a deplasat la locuința mamei femeii, având asupra sa un recipient cu benzină, a stropit cu benzină garajul aparținând familiei fostei iubite și i-a dat foc.  Incendiul a fost observat de fosta concubină a acestuia, care împreună cu ceilalți membri ai familiei au intervenit și au lichidat flăcările, incendiul apucând să distrugă parțial doar ușa garajului.

Polițiștii au deschis pe numele bărbatului un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „distrugere prin incendiere” și „violare de domiciliu”. Având în vedere gravitatea faptelor sale, pe numele său a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând a fi audiat de procurori care vor stabili dacă e nevoie de luarea unei măsuri restrictive pe numele bărbatului.