Efectul respectării regulilor sanitare în județul Suceava se vede cel mai bine în scăderea numărului de cazuri noi care se înregistrează zilnic și a celui de pacienți cu Covid internați în cele două spitale, Suceava și Rădăuți. Pentru prima dată de la începutul pandemiei, numărul de pacienți cu Covid -19 din Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a scăzut sub 100. Conform informării transmise de Prefectura Suceava, în Spitalul de Urgență Suceava se aflau internați vineri 466 pacienți, dintre care 94 pacienți Covid-19 și 372 pacienti nonCovid, iar în secția de Terapie Intensivă sunt internați 9 pacienți, unul fiind ventilat. În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalul județean 10 persoane diagnosticate cu Covid – 19 și au fost externate 28 de persoane.

În Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 55 de pacienți Covid- 19 și 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Conform bazei de date privind numărul de cazuri în evoluție la nivelul unităților administrativ teritoriale, în 56 unități administrativ teritoriale nu se înregistrează niciun caz în evoluție, 49 au sub cinci cazuri în evoluție, 5 au sub zece cazuri în evoluție iar 4 unități administrativ teritoriale au peste 10 cazuri în evoluție.

Conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, în autoizolare la domiciliu sunt 3.125 de persoane și în carantină instituționalizată 6 persoane. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19.

În județul Suceava sunt 3.469 persoane declarate vindecate.

În cursul zilei de 2 iulie polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 2.605 de persoane și 13 societăți  comerciale, fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 lei.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, adresesază sucevenilor un îndemn la responsabilitate, să respecte, în continuare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști.