Numărul mediilor de 10 obținute de elevi din județul Suceava, la Bacalaureat, în 2020, a ajuns la 19, după soluţionarea contestaţiilor.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat duminică rezultatele obţinute de candidaţii participanți la Examenul Naţional de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, numărul mediilor de 10 crescând de la 13 la 19.

La Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava s-au obţinut cele mai multe medii de 10 în sesiunea iunie-iulie 2020 a Bacalaureatului, în urma constetațiilor numărul candidaților de 10 pe linie crescând de la patru la şapte.

În topul rezultatelor se numără și Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, cu patru candidați care au obținut media 10, precum și Colegiul Naţional”Ştefan cel Mare” Suceava, cu trei candidați de media 10.

Lista mediilor de 10 la Bacalaureat este completată de doi candidaţi de la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, doi candidaţi de la Liceul Tehnologic “Ion Nistor” Vicovu de Sus şi un candidat de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni.