O linie TelVerde – 0800800165 a fost înființată special pentru ca cetățenii să sesizeze cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară și este operațională începând cu data de 4 iulie a.c., ora 00:00, a informat Prefectura Suceava, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, la nivelul Prefecturii a fost înființat un grup de suport tehnic, coordonat de prefectul Alexandru Moldovan, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS- CoV- 2. Grupul de suport tehnic își va desfășura activitatea în perioada 3-17 iulie a.c., cu posibilitatea de prelungire în cazul în care numărul cazurilor va evolua nefavorabil, și are în componența sa reprezentanții instituțiilor cu atribuții specifice în domeniul gestionării situației Covid- 19. Sub coordonarea acestui grup, la nivelul județului vor fi organizate echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai inspectoratelor teritoriale de muncă, direcțiilor sanitar-veterinare și de la protecția consumatorului, precum și de la alte autorități cu competențe în efectuarea de verificări cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară. În situațiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se vor dispune măsuri de sancționare, inclusiv de suspendare a activității unor operatori economici.

În comunicatul Prefecturii se arată că se vor desfășura activități de verificare punctuală atunci când se vor primi sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor cu Covid-19, dar și acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la ștranduri/ piscine, terase și cluburi în aer liber.  O atenție deosebită va fi acordată obiectivelor turistice din zona de munte, precum și traseelor de deplasare către acestea. Totodată, printre prioritățile echipelor de verificare va fi și transportul intern și internațional de persoane atât rutier, cât și feroviar.