Primarul de Suceava, Ion Lungu, este de părere că viitorul consiliu local al municipiului reședință de județ va avea reprezentanți din cinci partide: PNL, PSD, USR, PMP și Pro România. Conform prognozei primarului liberal al Sucevei, acestea sunt formațiunile politice care vor avea suficiente voturi pentru a obține mandate de consilier local.

În ceea ce privește viitorul primar al municipiului Suceava, Ion Lungu este convins că alegerile locale de duminică, 27 septembrie, îi vor aduce al cincilea mandat.

Chiar dacă pentru duminică meteorologii anunță ploaie și frig, primarul crede că oamenii vor merge la vot și mizează pe o prezență de 40%. „Poate unii sunt speriați, sunt panicați de coronavirus. Știu acest lucru, că preferă să nu iasă din casă. Totuși, este un moment important și le sugerez să facă un efort, să iasă din casă și să voteze fiecare cum îl lasă conștiința. Este vorba de o decizie care privește orașul nostru în următorii 4 ani. Degeaba stăm acasă și comentăm după alegeri, dacă n-am fost la vot. Eu, ca primar, garantez că va fi siguranță la secțiile de vot. Voi face tot ce este posibil ca să nu fie nici un pericol de infectare, de transmitere a virusului. Sigur prezența va fi mai mică decât de obicei, dar mizăm pe 40%”, a mai spus Ion Lungu.