O tânără de 21 de ani a fost oprită de casiera unui magazin din Rădăuți, în timp ce încerca să iasă din unitatea comercială cu mai multe mărfuri furate. Unele din acestea, în general piese de îmbrăcăminte, erau ascunse în geanta personală, în timp ce o bluză rămăsese ”din greșeală” îmbrăcată pe hoață.

Incidentul s-a derulat vineri la prânz, într-unul din standurile situate în interiorul Magazinului General din municipiul Rădăuți. Poliția a fost sesizată în jurul orei 12.00 de către o casieră, despre faptul că o femeie a încercat să sustragă mai multe obiecte vestimentare din interiorul magazinului de produse chinezești.

La magazinul situat pe strada Piața Unirii polițiștii au identificat casiera, care a povestit că în timp ce se afla la casierie, sistemul de alarmă ce este instalat la ieșirea din magazin s-a declanșat, motiv pentru care s-a dus să vadă ce s-a întâmplat. În zona ieșirii casiera a văzut o femeie care arunca atunci din poșetă lucruri care păreau clar a fi din interiorul magazinului, fără ca aceasta să le fi trecut pe la casă și achitat. Produsele au fost clar identificate ca fiind din unitatea comercială, iar femeia s-a dovedit a fi Dorina S. de 21 de ani din Rădăuți.

Audiată de polițiști, ea a povestit că venise la magazin pentru a-și cumpăra o bluză, iar după ce a probat mai multe astfel de haine, la ieșire sistemul de alarmă s-a declanșat, fiind oprită de casieră. Când a dat jos geaca de pe ea, femeia de 21 de ani a realizat că uitase ”din greșeală” pe ea bluza pe care o probase. Până aici ar fi putut fi crezută, dar la un control care a urmat în geanta acesteia, casiera a descoperit o pereche de cizme și o rochie, aflate la vânzare în magazin, fără a deține un bon fiscal pentru acestea de la acest magazin sau de la un altul. Ceea ce a confirmat ideea că polițiștii au de a face cu o hoață veritabilă, a fost faptul că în aceeași geantă aceștia au descoperit și un dispozitiv din metal care servește la îndepărtarea sistemelor de siguranță a bunurilor expuse la vânzare.

Polițiștii au deschis pe numele femeii prinse în flagrant un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”furt”.